Lengte van parelkettingen

De lengte van een parelketting moet bij de gelegenheid, de kleding en ook bij het type persoon passen. Voor parelsieraden en mode geven wij enige aanwijzing. We willen u hier de eigenschappen geven voor de lengte die een parelketting moet hebben. Darbij geven wij de lengte van een kant en klare parelketting aan.

Chien

Collier de Chien 35cm

Deze nauw aan de hals liggende parelketting is meestal twee of drierijig en word hoog aan de hals gedragen.

Choker

Choker 45cm

De standaardgrootte voor een parelketting het klassieke parelsieraad. Een parelsnoer is meestal 16 zoll (41cm) lang. Geknoopt met een sluiting wordt dat een parelketting van ca 45cm. Zon parelketting kan bij bijna alle gelegenheden gedragen worden.

Matinee

Matinee 60cm

In avondjurk maar ook in business kleding is dit het perfecte sieraad. Aangezien een tweede streng deels nodig is, die ook wat betreft kwaliteit en kleur precies passen moet, komt er een toeslag van 40%.

Opera

Opera 90cm

Enkel maar ook wel dubbel gedragen is de opera het klassieke parelsieraad voor feestelijke aangelegenheden in avond kledij. U kunt ook twee gelijke parelkettingen nemen en die verbinden. Hiervoor bestaan speciale sluitingen, zodat de verbindingen niet opvallen.

Naast deze vier belangrijkste lengtes van parelkettingen bestaan er nog verdere die vanwege hun geringe betekenis echter kort genoemd worden: de princes met 50cm parelketting en de rope met meer dan 100cm parelketting.

  Sitemap